x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal pentru greva STB. Hotărârea Tribunalului București nerespectată de angajați

Dosar penal pentru greva STB. Hotărârea Tribunalului București nerespectată de angajați

21 Ian 2022   •   10:20
Dosar penal pentru greva STB. Hotărârea Tribunalului București nerespectată de angajați
Sursa foto: Lucian Alecu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a deschis dosar penal cu privire la organizarea grevei de către sindicaliștii de la Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Cercetările se desfășoară in rem cu privire la declararea grevei cu încălcarea prevederilor legale.

Ancheta a început în urma unei sesizări primite de la Brigada de Poliţie pentru Transportul Public.

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, dar protestul sindicaliştilor continuă.

Șoferii de autobuze, troleibuze şi tramvaie au declanşat, joi, grevă generală, cerând demisia directorului general al societății și majorarea salariilor. 

Directorul STB, Adrian Criţ, spune că în traseu există doar trei vehicule şi face apel la angajaţi să înţeleagă situaţia în care se află locuitorii Capitalei și să reia activittea.

Conducerea STB spune că liderii sindicali pun presiune pe salariaţi să nu reia activitatea.
"Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs. Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală, care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţă a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune."

×
Subiecte în articol: stb tmb greva stb