x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul „10 august”: Instanţa supremă a respins recursul fostului şef din Jandarmerie, Sebastian Cucoş

Dosarul „10 august”: Instanţa supremă a respins recursul fostului şef din Jandarmerie, Sebastian Cucoş

18 Sep 2020   •   20:10
Dosarul „10 august”: Instanţa supremă a respins recursul fostului şef din Jandarmerie, Sebastian Cucoş

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins un recurs al lui Sebastian Cucoş, prin care fostul şef din Jandarmerie cerea sesizarea Curţii Constituţionale pentru un articol din Codul de procedură penală.

Cum decizia instanţei supreme este definitivă, dosarul poate ajunge acum la Tribunalul Bucureşti, care va decide dacă va reîncepe urmărirea penală în cazul celor patru foşti şefi din Jandarmerie.

Pe lângă Sebastian Cucoş, aflat la acel moment la conducerea Jandarmeriei Române, vizaţi mai sunt Laurenţiu Cazan, comandantul acţiunii din Piaţa Victoriei, Ionuţ Sindile, adjunct al Jandarmeriei Române, şi Mihai Chirica, pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne.

Pe 10 august, în ziua în care s-au împlinit doi ani de la violenţele de la mitingul Diasporei, Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa către Tribunalul Bucureşti şi a respins, totodată, solicitarea lui Sebastian Cucoş pentru sesizarea CCR.

Cum decizia a fost atacată la ÎCCJ, a fost necesară această etapă intermediară, soluţionată abia acum.

Pe 4 august, DIICOT a anunţat reluarea dosarului, după ce şefa instituţiei, Giorgiana Hosu, a infirmat mai multe părţi din ordonanţa de clasare a dosarului, dispusă de procurorul de caz.

Dacă Tribunalul Bucureşti va aproba reînceperea urmăririi penale, dosarul nu va rămâne la DIICOT şi se va întoarce la Parchetul Militar.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dosarul 10 august