x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul 10 august rămâne clasat. Decizia este definitivă

Dosarul 10 august rămâne clasat. Decizia este definitivă

02 Mar 2021   •   15:53
Dosarul 10 august rămâne clasat. Decizia este definitivă

Dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat, a decis, marți, Tribunalul București, care a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei.

Decizia Tribunalului București este definitivă.

Astfel, în urma deciziei, au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, fost prim adjunct al Jandarmeriei București, colonelul Cătălin Sindile, fost șef al Jandarmeriei Române și comisarul șef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relația cu prefecții.

DIICOT a precizat că reprimarea protestului nu a fost pregătită din timp, motiv pentru carea conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a scăpat de urmărirea penală.

Procurorul Doru Stoica a invocat în ordonanța de clasare „credința sinceră” a autorităților în aplicarea legii și o complicitate morală a protestatarilor pașnici din Piața Victoriei care nu s-au delimitat de cei violență.

Fostul procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial soluția de clasare a dosarului 10 august și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi ai Jandarmeriei, în 4 august 2020.  

×
Subiecte în articol: dosar 10 august