x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul “Caracal”, făcut zob. Dincă nu-și mai recunoaște o crimă

Dosarul “Caracal”, făcut zob. Dincă nu-și mai recunoaște o crimă

de Ion Alexandru    |    07 Ian 2020   •   09:10
Dosarul “Caracal”, făcut zob. Dincă nu-și mai recunoaște o crimă

Cu două săptămâni înainte ca termenul maxim de șase luni în care poate fi ținut în arest preventiv, în faza urmăririi penale, “monstrul” din Caracal, Gheorghe Dincă, cere procurorilor să-i ia o nouă declarație de inculpat, în care să retracteze faptul că a ucis-o pe Luiza Melencu. Dosarul, în care DIICOT merge pe fapte de omor în acest caz, ar fi trebuit să ajungă în instanță înainte de finalul acestei luni.

 

În cazul Luizei Melencu, anchetatorii nu aveau altă probă că aceasta a fost victima unei infracțiuni de omor calificat, în afară de recunoașterea lui Gheorghe Dincă. Acesta a povestit, la sfârșitul lunii iulie a anului trecut, că a răpit-o, sechestrat-o, violat-o, bătut-o și ucis-o, în primăvara lui 2019, pe această tânără, după care i-ar fi incendiat cadavrul într-un arzător improvizat în curtea casei sale. Rămășițele pământești ale Luizei nu au fost descoperite până în prezent.

Conexat cu cauza privind răpirea și uciderea  adolescentei Alexandra Măceșanu, faptă reținută tot ca urmare a recunoașterii lui Dincă, dosarul urma ca, în cursul acestei săptămâni, să fie înaintat magistraților judecători, în ciuda faptului că el conține probe destul de firave pentru a se  obține o  condamnare pentru faptele reținute, așa cum sunt ele formulate. Iar “bomba” a venit chiar, ieri, când principalul și singurul suspect, Gheorghe Dincă, a făcut o cerere scrisă pe care a înaintat-o procurorilor de caz, de la DIICOT, în care solicită să fie reaudiat, pentru a-și retracta mărturisirea în ceea ce priveșe asasinarea Luizei Melencu.

Dacă procurorii nu au și alte probe la dosar din care să rezulte că Luiza Melencu este moartă, iar decesul ei a fost cauzat de Gheorghe Dincă, acest capăt de acuzare nu mai poate fi reținut la dosar. Există probe că Luiza a fost răpită de Dincă, mai mult, că aceasta a fost ținută în casa “groazei”, din Caracal, unde a fost violată, însă nu se poate proba, conform informațiilor de la dosar, crima. În această situație, singura pistă, deloc solidă și aceasta, rămâne uciderea Alexandrei Măceșanu.

Rudele Alexandrei Măceșanu au reacționat dur, în momentul aflării veștii că Dincă vrea să-și schimbe declarația. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, susține în continuare că cele două tinere nu au fost ucise de Gheorghe Dincă, mizând pe ipoteza unei înscenări. “Este evident că nici Alexandra nu a fost omorâtă de Dincă. Logic. Ne-au luat de proști atâta timp. Și dacă nu le-a omorât, unde sunt?!!! DIICOT, alte instituții și lideri?!”, scrie Cumpănașu pe Facebook

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă