x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Ferma Băneasa. Nela Ignatenko și prințul Paul al României dați în urmărire internațională de polițiști

Dosarul Ferma Băneasa. Nela Ignatenko și prințul Paul al României dați în urmărire internațională de polițiști

de Georgiana Oprea    |    18 Dec 2020   •   11:53
Dosarul Ferma Băneasa. Nela Ignatenko și prințul Paul al României dați în urmărire internațională de polițiști

Nela Ignatenko, condamnată în dosarul „Ferma Băneasa” alături de Remus Truică și de prințul Paul al României, a fost dată în urmărire de polițiști, după ce nu a fost găsită la locuința sa.

Nela Ignatenko a fost condamnată, joi, 17 decembrie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infacțiunilor de spălare de bani și abuz în serviciu. Decizia este definitivă.

Paul de România, de asemenea dat în urmărire de polițiști, după ce nu a fost găsit la locuința sa, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Surse din anchetă, citate de Mediafax, au afirmat că acesta ar fi plecat în Portugalia.

„Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Pavaloiu Nela (n.r. în prezent, Ignatenko) i-a promis ca, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, ăi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia. Astfel, acesta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Musat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilo publici din cadrul comisiei locale Snagov și a comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinânu-i să valideze retrocedarea către inclupatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil și nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta. În schimb, inclupata Pavaloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, potrivit DNA.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul în dosarul retrocedării fermei Băneasa. Astfel, Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein la câte cinci ani de închisoare, prințul Paul a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, iar Nela Ignatenko a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

×