x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa, trimis în judecată

Dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa, trimis în judecată

19 Mai 2016   •   11:02
Dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa, trimis în judecată

Remus Truică, Prinţul Paul al României şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Bănseasa şi a pădurii Snagov. Alături de ei au fost trimişi în judecată şi oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi, a cărora arestare a fost cerută din nou. Afaceristul Remus Truică şi consultantul politic Dan Andronic sunt acuzaţi că l-ar fi convins pe prinţul Paul să ceară în mod ilegal retrocedarea fermei şi a pădurii.

Afaceristul Remus Truică va fi judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, al cărui scop a fost obţinerea imobilelor de patrimoniu naţional. Truică va mai fi judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Pionul afacerii, Prinţul Paul, care a fost scos în faţă drept un pretins moştenitor, va fi judecat la rândul său pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Dan Andronic, care l-ar fi sfătuit pe Truică în toată afacerea, este judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă. Alte 19 persoane mai figurează în dosar, printre acestea numărându-se fostul consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, Marius Marcovici, fostul prefect al Judeţului Ilfov, Nicolae Jecu, precum şi funcţionari din Primăria Snagov sau ai Academiei de Ştiinţe Agricole din România. Afaceriştii israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani, pe numele lor fiind emis un nou mandat de arestare preventivă. "Acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe", se arată într-un comunicat al procurorilor DNA.

Terenurile retrocedate Prinţului Paul, în calitate de moştenitor al regelui Carol al II-lea, au ajuns la acesta doar în mod formal. Paul vânduse deja pentru patru milioane de euro drepturile de dobândire a proprietăţilor din România către firma Recipila SRL, deţinută de omul de afaceri Remus Truică. Institutul de Cercetare a Plantelor, care a ajuns la Recipila SRL în acest mod, a fost aproape complet distrus, fiind înlocuit de un supermarket şi destinat, ulterior, ridicării unui complex rezidenţial.

×