x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosarul Tel Drum a fost trimis în instanţă de DNA

Dosarul Tel Drum a fost trimis în instanţă de DNA

28 Dec 2017   •   09:29
Dosarul Tel Drum a fost trimis în instanţă de DNA
Sursa foto: nastenkapeka/Getty Images/iStockphoto

Societatea Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, informează DNA. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, chemat şi el la audieri în acest caz, nu a fost trimis în judecată.



"Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii menţionate, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave", se precizează într-un comunicat al DNA. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi SC WFA Impex SRL, persoană juridică, dar şi Ion Florian, reprezentant al WFA Impex SRL şi Neda Florea, reprezentant al Tel Drum SA, fiecare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit rechizitoriului, în anul 2015 Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului "Creşterea Competitivităţii Economice", finanţat din fonduri europene.


"În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziţioneze o 'staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA'. Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015", precizează anchetatorii. Sursa citată arată că, la data de 2 septembrie 2015, Tel Drum SA a publicat pe site-ul www.fonduri-ue.ro anunţul de achiziţie de bunuri (staţia mobilă), iar în urma derulării etapelor din procedura de atribuire a contractului de furnizare bunuri a fost declarată câştigătoare firma WFA Impex SRL, iar după depunerea cererii de rambursare în luna februarie 2016 beneficiarul Tel Drum SA a primit în cadrul proiectului suma nerambursabilă de 4.849.375 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă, din care majoritatea, respectiv 4.170.462,5 lei, provenind din fonduri europene. Procurorii susţin că achiziţionat staţiei mobile de preparare mixturi asfaltice a fost una simulată.

 

În vederea recuperării sumei de bani obţinute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Florian Ion, Petre Pitiş, Florea Neda şi Mircea Vişan.

×
Subiecte în articol: tel drum