x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Două femei din Bistrița-Năsăud reţinute pentru trafic de minori

Două femei din Bistrița-Năsăud reţinute pentru trafic de minori

14 Noi 2019   •   15:02
Două femei din Bistrița-Năsăud reţinute pentru trafic de minori

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au efectuat 3 percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat. Două femei au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anului 2018, cele două femei, în vârstă de 22 și 51 de ani, împreună cu alți doi bărbați de 43, respectiv 22 de ani, toți din județul Bistrița-Năsăud, ar fi recrutat, adăpostit și transportat mai multe tinere, minore, dar și majore, pe care ulterior le-ar fi obligat să se prostitueze.

Astfel, la data de 13 noiembrie a.c., au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile, un laptop, precum și 7.000 de euro. Totodată, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la audieri.

Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale a persoanelor implicate, iar în cursul acestei zile, cele două femei vor fi prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

×