x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Două reprize de dezbatere pe ordonanțe

Două reprize de dezbatere pe ordonanțe

30 Ian 2017   •   09:00
Două reprize de dezbatere pe ordonanțe

Ministerul Justiţiei organizează astăzi, începând cu ora 10, o dezbatere publică referitoare la proiectele de OUG privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal şi a celui de Pocedură Penală - proiecte aflate în centrul unui scandal public ajuns în stradă. Timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare asociaţie, respectiv participant individual, a informat ministerul.

Presa poate filma puțin

După ce, inițial, se anunțase că presa nu va avea acces la dezbateri, ministrul Florin Iordache a revenit la sfârșitul săptămânii trecute, informând că reprezentanții mass-media vor putea asista, fie că s-au înscris sau nu la eveniment. Potrivit ministrului Justiției, însă, accesul pentru cei cu camere de filmat va fi permis doar câteva minute.

„La început, exact ca la şedinţa de Guvern, intră şi iau oportunităţi de imagine, un sfert de oră-douăzeci de minute. Reprezentanţii presei, toţi cei care vor să rămână la dezbateri, că s-au înscris, că nu s-au înscris, stau. În sală există posibilitatea să stea 90 de persoane  şi eu îi am înscrişi două sute şi ceva, deci îi voi face în două ture", a explicat Iordache.

Printre participanții la dezbaterile de astăzi este anunțat și Gigi Becali. „M-am înscris pentru că nu e nimeni mai în măsură decât mine care să știe care e situația în penitenciare. Am fost în Comisia juridică a Parlamentului European și a Parlamentului României. Sunt în favoarea grațierii”, a spus Gigi Becali, la Antena 3

Persoanele care au solicitat în perioada 26-27 ianuarie să participe la dezbatere sunt aşteptate, începând cu ora 09.30, la intrarea B, aflată pe str. Apolodor 17, din București.

 

×