x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dragnea, socat de declaratiile preşedintei ÎCCJ

Dragnea, socat de declaratiile preşedintei ÎCCJ

23 Iul 2018   •   07:49
 Dragnea, socat de declaratiile preşedintei ÎCCJ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a fost "şocat" de afirmaţiile recente ale preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, "cu presiune clară asupra judecătorilor". 

 

"Am văzut-o pe doamna Tarcea, preşedinta Curţii Supreme din România. Pentru mine a fost şocant, mai mult decât şocant, să citesc şi, ulterior, să urmăresc ce a spus, cu presiune clară asupra judecătorilor şi asta se vorbea de acum două săptămâni de zile. Auzisem, şi am văzută-o pe doamna spunând cu subiect şi predicat, că se face presiune, să se facă motivarea mai repede şi se face presiune să se facă procesul mai repede şi că acum sunt în căutare de judecători care să găsească minim trei din cinci şi aşa mai departe", a declarat Dragnea, intrebat fiind la un post de televiziune, dacă procesul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi şase luni cu executare face parte dintr-un plan de defăimare a sa şi a PSD. 

Intrebat cine "presează" şi cine are de câştigat procedând astfel, liderul PSD a spus: "S-a tot vorbit despre asta, cum vreţi dumneavoastră, statul subteran, statul paralel". 

"Beneficiarul acestui sistem subteran este Iohannis, este foarte simplu, şi cu toţi cei care sunt în jurul lui, procurori, ofiţeri de informaţii, ofiţeri SPP şi alţii. Nu vede altceva decât al doilea mandat, nu-l interesează altceva decât al doilea mandat", a declarat Dragnea. 

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a anuntat că le-a cerut tuturor judecătorilor să profite de vacanţa instanţelor şi să termine până la 1 septembrie redactarea motivărilor în dosarele penale, în caz contrar urmând să sesizeze Inspecţia Judiciară. 

În prezent, la Instanţa supremă sunt în aşteptare motivări ale deciziilor de condamnare sau achitare în dosare importante în care sunt implicaţi, printre alţii, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Elena Udrea, Alina Bica, Radu Mazăre, Dan Şova, Constantin Niţă. 

×