x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Grupări specializate în trafic de droguri, de persoane și braconaj, anihilate de polițiști

Grupări specializate în trafic de droguri, de persoane și braconaj, anihilate de polițiști

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2023   •   19:45
Grupări specializate în trafic de droguri, de persoane și braconaj, anihilate de polițiști

Mai multe persoane care fac parte din grupuri infracționale bănuite de trafic de persoane, trafic de droguri și braconaj sunt cercetate de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în perioada 2021 - august 2023, în județ ar fi acționat un grup infracțional organizat, având drept scop procurarea, deținerea și folosirea fără drept a unor arme letale.

Sub coordonarea liderului grupului, cunoscut ca având experiență în domeniul vânătorii, bănuiții ar fi participat la partide de vânătoare neautorizate, unde ar fi folosit și armele deținute ilegal.

O parte dintre membrii grupului ar fi cumpărat droguri de risc pentru consum propriu, dar și pentru a le oferi cu titlu gratuit unor persoane din anturaj.

În aceeași cauză, în perioada 2021 – 2022, s-ar fi constituit un alt grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc și în exploatarea unor persoane, inclusive minore, aflate în situații vulnerabile, pe care le-ar fi recrutat, adăpostit și determinat să practice prostituția.

Comercializarea drogurilor și substanțelor psihoactive s-ar fi realizat în incinta sau în proximitatea unor unități de cazare și alimentație publică, situate într-o zonă turistică a județului Bistrița-Năsăud, precum și la evenimente private desfășurate în astfel de locații.

La petrecerile organizate, bănuiții ar fi pus la dispoziția invitaților droguri de risc și de mare risc și ar fi asigurat prezența persoanelor vătămate, inclusiv minore, consumatoare de droguri, pe care le-ar fi exploatat, obligându-le să practice prostituția în schimbul unor sume de bani însușite ulterior de membri grupului.

Probele administrate au relevat că o parte dintre bănuiți s-ar regăsi în structura ambelor grupuri infracționale.

Au fost puse în aplicare 27 de mandate de percheziție domiciliară, în locații din județul Bistrița-Năsăud, fiind descoperite și ridicate 11 arme letale cu destinația vânătoare, din care 2 deținute fără drept, 3 arme neletale supuse regimului autorizării, deținute fără drept, un amortizor pentru armă letală, o arbaletă, 68 de cartușe pentru armă letală deținute fără drept.

Tot în urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 dispozitive night-vision, un dispozitiv cu termoviziune, o grenadă de manevră, 190 de kilograme de carne de vânat, 25 de trofee, 3 blănuri de animale sălbatice, 20 de telefoane mobile, diferite înscrisuri, sume de bani, bijuterii și diferite cantități de droguri de risc.

Joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a șase dintre bănuiți, pentru alți zece procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: droguri prostitutie