x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Update Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Update Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

07 Apr 2022   •   17:10
Update Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Elena Udrea a fost dată în urmărire generală sau chiar internațională. Polițiștii care au mers să o caute acasă după condamnarea definitivă la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute au constatat că nu e de găsit.

Update Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, în timp ce încerca să treacă vama în Grecia, anunță Antena 3. Elena Udrea nu ar fi fost singură în mașină. A fost depistată pe teritoriul Bulgariei, conform sursei citate. 

Stiri initiale Surse Antena 3 susțin că Elena Udrea a părăsit deja țara pe la Vama Giurgiu. 

Seara trecută, Elena Udrea a declarat jurnaliștilor Antena 3 că se află în țară, fiind acasă cu iubitul și fetița. 

„Dacă a ieșit, probabil că nu era emisă nicio alertă în acel moment. Poliția de Frontieră nu are o bază de date care să centralizeze intrarea sau ieșirea persoanelor. Se vor face verificări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul principal de poliție Roxana Popazu, de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Polițiștii au căutat-o inclusiv la adresa de domiciliu din Capitală, însă acolo nu era nimeni. 

"Împotriva numitei Udrea Elena - Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu", transmite Poliţia Română.

”Nu știu dacă Elena Udrea este în țară”, spune unul dintre avocații acesteia. 

 

Poliția Capitalei a emis un comunicat de presă legat de situația arestării Elenei Udrea.

 

„Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați.

Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați.

Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire.

Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții.
Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei”.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea