x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea: Nu am emoţii; nu se pot da condamnări pe denunţuri mincinoase

Elena Udrea: Nu am emoţii; nu se pot da condamnări pe denunţuri mincinoase

01 Mar 2017   •   10:01
Elena Udrea: Nu am emoţii; nu se pot da condamnări pe denunţuri mincinoase
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Fostul deputat Elena Udrea spune că se aşteaptă ca în dosarul ''Gala Bute'' să fie achitată, susţinând că nu se pot da condamnări pe denunţuri mincinoase.

Aceasta s-a prezentat miercuri la ÎCCJ, unde se judecă ultimul termen din acest dosar.

"Nu am emoţii pentru astăzi. Se cer pedepsele, se cere şi achitarea. Mă aştept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pentru denunţuri mincinoase neprobate timp de doi ani în instanţă", a precizat Elena Udrea, la intrarea în sediul Înaltei Curţi.

Întrebată ce detalii poate aduce în acest caz Felix Tătaru, care urmează să fie audiat în calitate de martor, ea a răspuns că "este un aspect al dosarului care nu are relevanţă asupra acuzaţiilor".

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat miercuri ultimul termen în dosarul "Gala Bute" în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

La acest ultim termen, judecătorii îl vor audia pe Felix Tătaru, după care procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume, Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Fostul ministru al Dezvoltării mai este acuzat că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala bute