x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Elena Udrea, la Curtea de Apel: „Oamenii care nu cred în Dumnezeu, de ce s-ar speria de blesteme?”

Elena Udrea, la Curtea de Apel: „Oamenii care nu cred în Dumnezeu, de ce s-ar speria de blesteme?”

05 Mar 2021   •   11:13
Elena Udrea, la Curtea de Apel: „Oamenii care nu cred în Dumnezeu, de ce s-ar speria de blesteme?”
Sursa foto: Lucian Alecu

Elena Udrea a afirmat, vineri, la Curtea de Apel București, că nu se pune problema să plece din nou din România, după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

La Curtea de Apel București se judecă solicitarea DNA de a o plasa pe Udrea sub control judiciar, măsură care implică și interdicția de părăsire a țării.

„Doamne, suntem la instanță, nu la biserică. Oamenii au și astfel de sentimente”, a spus Udrea, în legătură cu blestemul adus judecătoarei care a condamnat-o.

„La momentul acela, tatăl uneia dintre fetițe omorâtă de către șoferița beată a blestemat la televizor judecătoarea care a eliberat-o. Adică oamenii au și astfel de sentimente, mai ales când e vorba de un copil. Evident, sunt emoțiile cuiva care cred în Dumnezeu. Până la urmă, oamenii care nu cred în Dumnezeu, de ce s-ar speria de blesteme?”. 

”Eu cred că nicio instanță nu poate să mențină soluția de la fond. E dreptul meu să contest cu apel decizia și asta voi face” a mai spus Elena Udrea. 

 

Fosta ministră a dezvoltării a explicat de ce nu este de acord cu controlul judiciar: ”Depinde cu privire la ce. Totuși, sunt un om liber, am un copil, vreau să pot să-mi cresc copilul în libertate, vreau să pot să mă bucur de copilul meu. Condamnarea nu a fost doar asupra mea, ci și asupra copilului de doi ani, care, până la urmă, de ce ar suferi o așa mare nedreptate? Acum nu mai sunt singură, ca acum 5 ani, când mă puteam lupta ca un haiduc.”

Elena Udrea a fost condamnată, marți, la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Instanța a dispus și confiscarea sumei de un milion de lei de la Elena Udrea.

Fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani.

Dan Andronic a fost achitat pentru infracțiunile de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea condamnare