x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 445 de percheziții, săptămâna trecută, în dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul: 230 milioane lei

445 de percheziții, săptămâna trecută, în dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul: 230 milioane lei

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   19:45
445 de percheziții, săptămâna trecută, în dosare de evaziune fiscală. Prejudiciul: 230 milioane lei

445 de percheziții au fost făcute în cursul săptămânii trecute, la nivel național, în dosare de evaziune fiscală al căror prejudiciu total se ridică la aproape 230 de milioane de lei, a transmis luni Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

În perioada 13-19 noiembrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a coordonat o acțiune de combatere a evaziunii fiscale la nivel național, desfășurată la nivelul unităților de parchet de pe lângă curțile de apel și tribunalele din 38 de județe și municipiul București.

Astfel, au fost puse în executare 445 mandate de percheziție emise în 56 de dosare penale. Investigațiile vizează un număr de 207 persoane fizice și 97 de persoane juridice, iar prejudiciul provizoriu estimat în această fază a cercetărilor este de 228.601.722 lei.

Procurorii anunță că au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciilor, inclusiv în vederea confiscării extinse.

Domeniile de activități economice vizate sunt extrem de diverse: comerțul cu fier vechi/deșeuri, reciclarea deșeurilor electrocasnice și textile, comerțul cu material lemnos, comerțul cu materiale de construcții, transport de persoane, comerțul cu cereale, servicii de curierat și car sharing, minerit neautorizat, comerțul cu produse siderurgice și materii prime industriale, comerțul cu produse electronice, comerțul cu piese de schimb, comerțul cu produse cosmetice, școli de șoferi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala perchezitii