Mircea Negulescu, zis Portocală, fost procuror DNA, este audiat la Parchetul General, instituţie luată acum în custodie de Codruţa Kovesi. Onea, zis Lucică, pus sub control judiciar, şeful Portocalei, se află şi el sub anchetă. La “unitatea de elită” a DNA de la Ploieşti, Inspecţia Judiciară descoperă nereguli funcţionale incredibile care confirmă managementul defectuos. În acelaşi timp, dosare celebre trimise de procurorii Onea şi Portocală spre instanţe sunt desfiinţate de judecătorii de la Înalta Curte. Stoarcerea de denunţuri pentru a incrimina persoanele vizate de “Echipa Portocalelor” devenise mecanismul de contorsionare a adevărului în monstruosul Experiment Ploieşti, girat prin îndrumare zilnică de Kovesi.
Mircea Negulescu, zis Portocală, intră şi iese de la Parchetul General. Se arată iute de picior când ziariştii îi cer o declaraţie. Nu mai comentează nimic din “paradelile” pe care le-a făcut la Ploieşti. Aflăm însă din sentinţe ale judecătorilor procedeele ilegale folosite pentru a înjgheba rechizitorii. Dosarul 2457/1/2016 prin care DNA Ploieşti a decapitat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Poliţia Judeţeană s-a bazat pe denunţurile unor oameni strânşi cu uşa de anchetatorul Negulescu. Audiat în instanţa supremă, martorul Răzvan Alexe a declarat că el a făcut denunţ împotriva inculpatului şi că “motivul care stă la baza denunţului împotriva inculpatului Ispas Constantin este acela că se afla într-o presiune permanentă mai ales că la acea dată se afla sub imperiul unei măsuri preventive şi de la procurorul Negulescu a aflat că targhetul său era domnul Ispas şi domnul procuror Mihăilă”. Despre acesta din urmă, Negulescu i-a spus că “a vrut să-i facă un dosar fiului său în legătură cu nu ştiu ce maşină cumpărată de acesta”, iar de domnul Ispas că este “un porc gras, care i-a făcut, când lucra la «Doi şi-un sfert», unui prieten de-al lui nu ştiu ce”, consemnează instanţa în sentinţa 357, dată în 14 iunie 2018.
Cad măştile denunţătorilor cu identitate protejată
Procesul a relevat aspecte scoase din Kafka, puse în “operă” de elitiştii Codruţei Kovesi. Înalta Curte constată că în susţinerea acuzării, Parchetul şi-a sprijinit în mod esenţial acuzaţiile pe declaraţia martorilor cu identitate protejată Cristescu Florin şi Diaconescu Aurel. Măştile au căzut pe parcursul judecării. “Întrucât în instanţă aceşti martori au renunţat la cele două identităţi şi au arătat că identitatea reală este cea de Cosma Vlad pentru martorul cu identitate protejată Cristescu Florin şi Alexe Răzvan pentru martorul cu identitate protejată Diaconescu Aurel şi că au dat aceste declaraţii sub presiunea procurorului de caz Negulescu Mircea, instanţa nu va valorifica aceste declaraţii întrucât acestea încalcă în mod flagrant principiul loialităţii administrării probelor. Vlad Cosma a declarat în faţa Înaltei Curţi că statutul de martor cu identitate protejată i-a fost impus de procurorul de caz Negulescu Mircea, fără ca el să solicite acest lucru, şi i-a fost impus sub presiuni şi ameninţări la adresa sa şi a familiei sale. Martorul a arătat în detaliu că “procurorul de caz Negulescu Mircea i-a ameninţat sora, Cosma Andreea, cu întocmirea unui dosar penal dacă nu formulează denunţuri penale în cauză, lucru care s-a şi întâmplat în decursul de două săptămâni de la ameninţare”.
Martorii dubli vorbeau cu ei înşişi
Culmea falsificării argumentelor juridice este atinsă când martorii sub acoperire denunţau procurorului informaţii aflate de la ei înşişi! “Astfel, în conţinutul declaraţiei de martor cu identitate protejată Cristescu Florin, care este una şi aceeaşi persoană cu martorul Cosma Vlad, declară de asemenea şi cu privire la aceste acuzaţii despre sine însuşi ca şi cum ar fi fost o cu totul altă persoană, în sensul în care arată că ştie astfel de informaţii de la Vlad Cosma”, menţionează judecătorii care au dat sentinţele de achitare pe toată linia în dosarul-“capodoperă” al unităţii de elită a DNA Ploieşti.
Liviu Tudose, procuror general PCA Ploieşti, şi adjunctul lui, Aurelian Mihăilă, deputatul Sebastian Ghiţă, Viorel Dosaru, şef IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofiţer superior de poliţie, sunt declaraţi nevinovaţi după ce au suferit degradări, suspendări din funcţii şi supliciul arestului.