x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fosta directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, trimisă în judecată pentru corupție

Fosta directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, trimisă în judecată pentru corupție

05 Ian 2022   •   14:11
Fosta directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, trimisă în judecată pentru corupție
Sursa foto: Lucian Alecu

Procurorii DNA au trimis-o în judecată Genica Bădănoiu, la data faptei director executiv împuternicit la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Ilfov. Aceasta este acuzată de cumpărare de influenţă în legătură cu emiterea unei autorizaţii de mediu pentru staţia de transfer gunoaie de la Tunari - Ilfov.

În același dosar este acuzat și un om de afaceri, acţionar al unei societăţi comerciale de gestionare a deşeurilor menajere. El este deja condamnat la închisoare cu executare în alt dosar pentru trafic de influenţă şi dare de mită. La data de 19 decembrie 2019, acesta ar pretins, în mod direct, directoarei Genica Bădănoiu, să elibereze autorizaţie de mediu pentru firmă, aferentă staţiei de transfer gunoaie de la Tunari (judeţul Ilfov). Pentru a o convinge, i-a dat de înțeles că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de conducere în Ministerul Mediului şi i-a promis că va interveni pentru a rămâne în funcţia de director executiv al APM Ilfov, în schimbul emiterii autorizaţiei. Omul de afaceri a primit autorizaţia de mediu la 24 decembrie 2019.

"La data de 9 iulie 2020, acelaşi om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov, Genica Bădănoiu, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiaşi persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv emiterea unei autorizaţii de mediu pentru societatea sa, aferentă unei staţii de transfer deşeuri amplasată în Popeşti Leordeni (judeţul Ilfov), bani pe care Genica Bădănoiu i-a refuzat în data de 10 iulie 2020", se arată în rechizitoriu.

Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti. 

×
Subiecte în articol: dna coruptie mediu apm ilfov tunari