x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul director general Oracle România a încheiat un acord cu DNA pentru luare de mită

Fostul director general Oracle România a încheiat un acord cu DNA pentru luare de mită

07 Iun 2022   •   13:58
Fostul director general Oracle România a încheiat un acord cu DNA pentru luare de mită

Fostul director general al Oracle România, Sorin Mihai Mîndruţescu, a încheiat un acord cu DNA de recunoaștere a vinovăției într-un dosar de corupție. Acesta a declarat că a primit mită de peste jumătate de milion de euro.

El acceptă o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendar pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată, respectiv șapte acte materiale, în intervalul septembrie 2009 - noiembrie 2013. anii au fost primiți în conturile personale sau ale unor societăți care îi aparțin.

Sorin Mihai Mîndruţescu este acuzat că ar fi pretins şi ar fi primit mită 569.413 euro de la reprezentanţii unor firme care voiau să participe la licitații publice. Acesta s-a angajat ca, în schimbul banilor, să le prezinte oferte de preț avantajoase ale produselor Oracle pentru ca acestea să se înscrie.

Licitațiile priveau contracte publice cu ONRC, APIA, ANAF, Transelectrica SA, CNAS şi ROMATSA privind achiziţia de echipamente de tehnică de calcul, componente, accesorii, produse şi aplicaţii software şi servicii conexe pentru implementarea unor proiecte de servicii online ori de dezvoltarea, extinderea şi adaptarea sistemelor informatice.
Llicitaţiile aveau ca obiect suplimentarea ori reînnoirea de produse software ori servicii de suport tehnic şi mentenanţă.

Mîndruțescu a semnat, în prezența avocatului, că recunoaşte comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, precum şi interzicerea, pentru 4 ani a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Totodată, acesta va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru 120 de zile lucrătoare,în cadrul Primăriei sau a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din circumscripţia unde locuieşte.

Banii primița drept mită au fost confiscați în timpul urmăririi penale, respectiv 2.812.892 lei, dintre care 2.613.000 lei pusă la dispoziţie de acesta şi 199.892 lei rezultată din popriri. Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de confiscare specială a sumei totale de 569.413 euro. 

×
Subiecte în articol: Oracle dna mita sorin mihai mindrutescu