x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar

22 Mai 2020   •   10:34
Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Bucureşti a hotătât rămânerea sub control judiciar a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a fot trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. În data de 11 mai, Tribunalul Bucureşti a revocat măsura, însă DNA a contestat decizia.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA - Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă", se arată în decizia CAB.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea,  manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ăentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, încheiat în 2019.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant pe 28 februarie, ea primind banii în incinta unităţii medicale.

Pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti și a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, care a plasat-o sub control judiciar timp de 60 de zile. 

×
Subiecte în articol: sorina pintea control judiciar