x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul procuror Emilian Eva, condamnat pentru fapte de corupție, își vrea înapoi bunurile confiscate la percheziții

Fostul procuror Emilian Eva, condamnat pentru fapte de corupție, își vrea înapoi bunurile confiscate la percheziții

12 Ian 2022   •   16:14
Fostul procuror Emilian Eva, condamnat pentru fapte de corupție, își vrea înapoi bunurile confiscate la percheziții

Emilian Eva, fostul procuror condamnat pentru luare de mită, încearcă să își recupereze bunurile confiscate la percheziții.

Pe 13 ianuarie Tribunalul Iași va judeca apelul lui Emilian Eva la sentința din primă instanță, când judecătorii au decis ca bunurile să rămână confiscate, transmite Grupul de Investigații Politice (GIP).

„În 12 iulie 2021, Judecătoria Iași a respins, în primă instanță, plângerea formulată de Eva împotriva Inspectoratul de Poliţie Iași – Serviciul de Investigații Criminale. Fostul procuror dăduse în judecată polițiștii judiciari care, în timpul perchezițiilor domiciliare, îi confiscaseră două detectoare de metale pe care le deținea fără autorizație.

În 25 iunie 2015, locuința și biroul din Iași ale procurorului Emilian Eva, au fost percheziționate de DNA. Procurorul Eva devenise celebru după ce fusese adus în structura centrală a DNA în mai 2007 special pentru a se ocupa de dosarul ICA. În decembrie 2008, imediat după ce dosarul ICA a fost trimis în instanţă, Eva a fost trimis înapoi la Iaşi.

În urma perchezițiilor făcute la Emilian Eva în 2015, polițiștii judiciari i-a confiscat sute de tablouri (multe dintre ele false), dar și alte obiecte pe care le deținea ilegal, printre care și două detectoare de metale. Legea obligă deținătorii de detectoare de metale să obțină o autorizație de la Poliție, autorizație pe care procurorul Eva nu o avea”, scrie GIP pe Facebook.

Emilian Eva a fost reținut de DNA în 2015 și trimis în judecată, fiind condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare pentru  luare de mită și operațiuni financiare incompatibile cu funcția. Sentința a fost atacată cu apel și în prezent procesul este suspendat.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Emilian Eva