x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Furt de proporții din Franța. Zeci de biciclete au fost aduse în România de traficanții de droguri

Furt de proporții din Franța. Zeci de biciclete au fost aduse în România de traficanții de droguri

29 Oct 2021   •   12:48
Furt de proporții din Franța. Zeci de biciclete au fost aduse în România de traficanții de droguri

Un grup infracțional care se ocupa cu trafic de droguri de mare risc și furt calificat cu consecințe deosebit de grave a fost destructurat de DIICOT și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați. Sunt audiate 20 de persoane, scrie politiaromana.ro. 

În prima parte a anului 2021, patru bărbați din Vrancea au pus bazele unui grup în vederea introducerii ilegale în țară a cocainei. Aceasta a fost vândută în județele Bacău și Vrancea. Persoane care aparțineau aceluiași grup au adus în România și bunuri furate din mai multe state europene.

La 23 octombrie 2021, acestea au sustras 22 de biciclete, în valoare totală de 600.000 de euro, de la o echipă de ciclism care participa la o competiție în Franța.  În urma acțiunii din 28 octombrie 2021, făptuitorii au fost prinși în flagrant delict, în timp ce încercau să le vândă. 

Ulterior au fost efectuate 14 percheziții domiciliare la locuințe și imobile din județul Vrancea. Au fost găsite 21 de biciclete, 8 ecrane interactive, un DVR, 10 telefoane mobile,  2 grame de hașiș, 13.850 de lei și 2.800 de euro.

Cei patru conducători ai grupului au fost reținuți pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Vrancea. 

 

 

×