x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată. Procurorul general confirmă rechizitoriul în Dosarul Caracal

Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată. Procurorul general confirmă rechizitoriul în Dosarul Caracal

15 Ian 2020   •   11:34
Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată. Procurorul general confirmă rechizitoriul în Dosarul Caracal

Procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat rechizitoriul întocmit de DIICOT în dosarul Caracal, iar Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată pentru săvârşirea a opt infracţiuni, respectiv trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracţiuni, omor calificat - două infracţiuni şi profanare de cadavre sau morminte - două infracţiuni.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal" întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni).

A fost trimis în judecată și Ștefan Risipițieanu pentru viol.

„De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori", mai transmite Parchetul General.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă