x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gigi Becali, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă în dosarul Puiu Popoviciu

Gigi Becali, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă în dosarul Puiu Popoviciu

09 Mar 2016   •   10:33
Gigi Becali, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă în dosarul Puiu Popoviciu

UPDATE Omul de afaceri George Becali este cercetat de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului referitor la declaraţiile în cauza privindu-l pe Puiu Popoviciu, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Becali ar avea calitatea de suspect în legătură cu mărturia dată la Curtea de Apel Bucureşti în 15 februarie, când a fost audiat ca martor în dosarul lui Puiu Popoviciu, declaraţie contrară celei din faza de urmărire penală a cauzei, din 27 octombrie 2014.

Sursele au precizat că Becali ar fi prezentat declaraţii contrare atât probelor administrate, cât şi propriilor afirmaţii, trecând sub tăcere faptele esenţiale.


STIRE INITIALA Omul de afaceri George Becali s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat ca martor într-un dosar de corupţie.

El a afirmat că a fost citat în legătură cu declaraţii referitoare la Puiu Popoviciu.

"Sunt chemat (...) în legătură cu acea declaraţie a mea cu dosarul lui Puiu Popoviciu. (...) Mărturie mincinoasă nu are cum să fie", a afimat Becali la intrarea în sediul DNA.

Becali a spus că, indiferent de afirmaţiile sale, infracţiunea de abuz în serviciu se probează "prin acte doveditoare".

"Orice aş spune eu, orice aş declara eu în acest dosar nu are relevanţă, pentru că plângerea mea este (...) prejudiciu un miliard de euro, 500 de euro, terenul meu. Ei au făcut o evaluare şi au zis că e 40. Înseamnă că eu nu am ştiut. Asta este plângerea mea, după care procurorii au anchetat. Ce spun eu nu are relevanţă, pentru că eu nu am cum să ştiu ce ştiu procurorul şi judecătorul. E pe acte infracţiunea asta, nu pe ce zice Becali ", a adăugat omul de afaceri.

Agerpres

×
Subiecte în articol: gigi becali