x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cruzime de neimaginat! Ginecolog acuzat că a lăsat copii prematuri să moară

Cruzime de neimaginat! Ginecolog acuzat că a lăsat copii prematuri să moară

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   18:00
Cruzime de neimaginat! Ginecolog acuzat că a lăsat copii prematuri să moară

Ginecologul de la Maternitatea Polizu din Capitală acuzat că a lăsat copii născuți prematur să moară, aruncați la gunoi, considerați „produs de concepție”, a fost pus sub acuzare în mod oficial, spune, vineri, avocatul Adrian Cuculis.

„Medicul ginecolog Robe, acuzat în urmă cu un an de zile de tentativă la omor calificat prin cruzimi este inculpat în mod oficial, punându-se în mișcare acțiunea penală. De asemenea a fost extinsă urmărirea penală și pentru fals intelectual. Este unul dintre cele mai șocante cazuri și pentru care am dat numele de „abatorul de copii”, spune avocatul Adrian Cuculis.

În urmă cu un an, au existat indicii că medicul ar fi lăsat bebelușii prematuri să moară, aruncați la gunoi la propriu, doctorul considerându-i „produse de concepție”.

„Audierea a avut loc astăzi (vineri - n.r.) la parchetul Tribunalului București, când medicul a căpătat calitatea de inculpat”, spune avocatul.

În toamna anului 2022, un bărbat din Pitești, a cărui soție a fost trimisă să nască la Maternitatea Polizu din Capitală a declarat că medicul Florian Robe i-a spus că trebuie să salveze mămica și i-a dat injecții pentru a avorta. Femeia a născut o fetiță prematur, însă doctorul a pus-o să semneze că este decedată, „aruncând-o în tăviță”. „Nici nu i-a acordat primul ajutor, normal trebuia să-i acorde primul ajutor de resuscitare, pur li simplu a luat-o şi a aruncat-o într-o tăviţă”, a povestit bărbatul. A doua zi, o asistentă s-a dus în camera unde a fost dus sacul în care se afla fetița, pentru că mama a insistat să știe cauza morții.

„Asistenta s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă în sac. Bineînţeles că nu i-a venit să creadă şi a mai dat o dată, la fel a început să plângă copilul în sac. Când l-a scos din sac – când povestesc asta mă răscoleşte – era băgată într-o caserolă cu capac şi a scos-o din caserolă şi fata atunci a început să respire”, mai povesteşte bărbatul.

El a susţinut că în acel moment a sunat la şefa de la neonatologie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat, iar aceasta ar fi replicat: „Tot el?”

 

×
Subiecte în articol: ginecolog prematur inculpat