x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bode, despre cazul Horodniceanu: Nimeni nu este mai presus de lege în țara asta

Bode, despre cazul Horodniceanu: Nimeni nu este mai presus de lege în țara asta

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   16:00
Bode, despre cazul Horodniceanu: Nimeni nu este mai presus de lege în țara asta
Sursa foto: Lucian Alecu

Nimeni nu este mai presus de lege în țara asta, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, referindu-se la cazul vicepreşedintelui CSM Daniel Horodniceanu, care a făcut caz de legitimația de procuror atunci când a fost oprit în trafic de polițiştii din Iaşi.

Ministrul de Interne a spus că IPJ Iași va face public rezultatul verificării în cazul apărut după ce vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu a fost oprit în trafic, iar el a făcut caz de faptul că este procuror.

„IPJ Iași are obligația să ofere rezultatul acestor evaluări și nu vreau să intru în detalii. Însă un lucru trebuie să ne fie clar tuturor: nimeni nu este mai presus de lege în țara asta, indiferent ce funcție ocupă, ce poziție ocupă în societate. Nimeni nu este mai presus de lege. Acesta este mesajul meu pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu cred că avem nevoie astăzi în România de astfel de acțiuni de destabilizare a ordinii publice în condițiile în care România este de departe o insulă de stabilitate în Balcani: stabilitate politică, stabilitate economică, stabilitate din punct de vedere al ordinii și siguranței publice. Nu avem nevoie de aşa ceva cu un război la graniță”, a spus Lucian Bode.

Vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic în zona localităţii Schitu Duca, din Iaşi, pentru că nu a semnalizat depăşirea. El a făcut caz de faptul că este procuror de zeci de ani, că a fost procuror şef DIICOT şi că toată lumea îl cunoaşte, încercând să intimideze agenţii de la Rutieră. Ulterior, Horodniceanu a susţinut că a fost „provocat”, afirmând că regretă faptul că nu a rezistat provocării.

Inspecţia Judiciară a început o anchetă în cazul vicepreşedintele CSM.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu Lucian Bode