x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Încep audierile în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Încep audierile în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca

07 Ian 2020   •   10:00
Încep audierile în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Încep audierile în acest dosar, la Serviciul Omoruri, spun surse din anchetă. Vorbim de întreagă echipă medicală în frunte cu Beuran, el însă ar fi ultimul citat să vină să dea declarații, scrie Antena 3.

Dosarul deocamdată este în rem pentru ucidere din culpă. Cea mai "importantă" probă imaginile video de la intrarea în spital şi din blocul operator. Ele arată pas cu pas ce s-a întâmplat.

Pe surse - medicul rezident a intrat singur în sala de operații. Pe imagini se vede că asistenta îi toarnă biocid. Un biocid care nu putea fi folosit deloc în sala de operații pentru că în combinație cu electrocauterul ia foc. Ceea ce s-a și întâmplat. I-ar fi turnat oricum și în cantitate mare - vreo 500 de ml. Explicația pentru biocidul folosit este că pacienta era alergică la iod doar că spitalul ar fi avut și alți biocizi în stoc.

Beuran nu a fost acolo, a venit după incident. Așa se vede pe camere . S-au ridicat documente inclusiv protocoalele de terapie intensivă care notează toţi timpii operaţiei.

×