x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Înșelăciuni imobiliare la Iași. Interlopul Adrian Corduneanu trimis în judecată. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane de euro

Înșelăciuni imobiliare la Iași. Interlopul Adrian Corduneanu trimis în judecată. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane de euro

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   18:30
Înșelăciuni imobiliare la Iași. Interlopul Adrian Corduneanu trimis în judecată. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane de euro
Sursa foto: Adrian Corduneanu

DIICOT l-a trimis în judecată pe interlopul Adrian Corduneanu împreună cu soția sa, doi notari și un avocat pentru înșelăciuni imobiliare. Prejudiciul se ridică la 2,2 milioane de euro.

Au fost trimise în judecată 12 persoane, printre care Adrian și Ramona Corduneanu, notarii Răzvan Ionuţ Costin şi Daniel Bogdan Florea, avocatul Ionuţ Crâşmaru şi un procurator imobiliar pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune, fals intelectual, fals în declaraţii, abuz în serviciu, camătă, spălare de bani şi deţinerea de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.

Grupul infracțional organizat a fost constituit în 2015. Printre membrii sunt și proprietarii unor imobile sau persoane care aveau calitatea de a obține astfel de drepturi. 

Unii proprietari de imobile au fost induse în eroare pentru a semna împuterniciri notariale pentru liderul grupării în vederea  tranzacționării și însușirea banilor. Păgubiții au fost convinși că acesta este de bună-credință, în limitele beneficiilor materiale stipulate în documente. 

Apoi au fost încheiate alte acte de transfer de drepturi, respectiv contracte de cesiune, vânzare-cumpărare, dare în plată, în baza cărora au fost încasate sume de bani de către grupul infrațional, depășind limitele împuternicirilor. Persoanele vătămate nu au fost înștiințate despre tranzacții și nu le-au fost transferați banii. 

În intervalul august 2019 - aprilie 2021, soții Corduneanu au acordat împrumuturi cu camătă. 

Inculpații au disimulat un procent important din beneficiile materiale obținute prin comiterea infracțiunilor prin cumpărarea unor bunuri imobile pe numele unor persoane apropiate. 

Cinci imobile din județul Iași, sume de bani și un autotusim au fost sechestrate. 

Totodată, 11 persoane s-au constituit parte civilă, două solicitând restituirea în natură a terenurilor și 9 cerând despăgubiri în valoare de 2,2 milioane de euro. 

Procesul se judecă de Curtea de Apel Iași. 

 

×