x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Inspectori antifraudă ACUZAȚI de luare de mită de la administratorii unor firme

Inspectori antifraudă ACUZAȚI de luare de mită de la administratorii unor firme

15 Feb 2022   •   10:26
Inspectori antifraudă ACUZAȚI de luare de mită de la administratorii unor firme

Doi inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost puși sub control judiciar de către procurorii DNA pentru luare de mită. Aceștia sunt acuzați că au primit bani de la administratorii unor firme pentru a nu le suspendar activitatea în urma unor controale în cadrul cărora s-au constatat nereguli. 

Bogdan Boiţă şi Costin Ciucă au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile pentru luare de mită în formă continuată. 

În perioada 5 - 11 februarie, cei doi au pretins de la trei oameni de afaceri mai multe sume de bani, respectiv 12.000 lei, 20.000 lei și 15.000 lei, pentru ca, în urma controalelor fiscale,să nu dispună suspendarea activităţii societăţilor, ca urmare a constatării unor nereguli. Administratorii societăților s-au constituit martori în dosar. 

"În contextul menţionat mai sus, sumele de 12.000 lei şi 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifraudă în perioada 5 - 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei ar fi fost remis inculpaţilor Bogdan Boiţă şi Costin Ciucă în data de 11 februarie, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în rechizitoriu. 

×
Subiecte în articol: dna luare de mita inspectori antifrauda