x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Incredibil. De ce nu poate reveni în România Ionel Arsene: „Tulburare depresivă majoră de natură severă. Risc ridicat de suicid dacă cererea de extrădare va fi admisă”

Incredibil. De ce nu poate reveni în România Ionel Arsene: „Tulburare depresivă majoră de natură severă. Risc ridicat de suicid dacă cererea de extrădare va fi admisă”

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   12:00
Incredibil. De ce nu poate reveni în România Ionel Arsene: „Tulburare depresivă majoră de natură severă. Risc ridicat de suicid dacă cererea de extrădare va fi admisă”

Ionel Arsene, fostul șef al Consiliului Județean Neamț, este pe cale să fie extrădat din Italia către România. Avocații săi au susținut că nu poate fi extrădat din cauza problemelor de sănătate mintală pe care le are. Conform rapoartelor psihiatrice, se arată că suferă de o "tulburare depresivă majoră de natură severă" și că există un "risc ridicat de suicid" în cazul în care cererea de extrădare ar fi admisă.

De asemenea, se afirmă că Ionel Arsene suferă de "grave patologii de natură neuropsihiatrică", o constatare făcută de medicul neuropsihiatru Nicolò Falchi Delitala de la Spitalul S. Giovanni din Roma și de doctorul Roberta Russ, psiholog criminalist din Roma specializat în observarea științifică și tratamentul în circuitele penitenciare.

Avocații lui Arsene au subliniat că, în opinia lor, există un "risc ridicat de suicid" dacă acesta ar fi obligat să se întoarcă în România. Cu toate acestea, Ministerul Justiției a anunțat că fugarul va fi extrădat din Italia în vederea executării pedepsei, conform unei hotărâri definitive a Curții de Casație din Italia.

Ionel Arsene a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție de către Curtea de Apel Brașov, după un proces care a durat cinci ani. În plus, instanța a dispus și confiscarea a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei de la Arsene, potrivit corrieredellacalabria.it.

×