x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ionel Arsene rămâne în Italia. Judecătorii au respins extrădarea

Ionel Arsene rămâne în Italia. Judecătorii au respins extrădarea

de Vali Deaconescu    |    21 Apr 2023   •   12:47
Ionel Arsene rămâne în Italia. Judecătorii au respins extrădarea

Fostul șef al Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene rămâne în Italia! Judecătorii din peninsulă au respins cererea autorităților din România pentru extrădare, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

Ionel Arsene a fost condamnat la începutul lunii martie la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov, într-un dosar de corupție.

Cu puțin timp înainte ca justiția din România să se pronunțe definitiv în cazul său, fostul baron PSD ar fi fugit din țară în Italia. 

În data de 11 martie, Instanta a emis mandat european de arestare pentru Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț a fost dat în urmărire internațională.

După ce pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare, Ionel Arsene s-a predat autorităților italiene și a fost plasat în arest la domiciliu pe durata procesului său de extrădare.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

×
Subiecte în articol: ionel arsene extrădare Italia