x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Jandarmii care au ordonat represaliile din 10 august, puși din nou sub urmărire penală

Jandarmii care au ordonat represaliile din 10 august, puși din nou sub urmărire penală

15 Apr 2022   •   11:11
Jandarmii care au ordonat represaliile din 10 august, puși din nou sub urmărire penală

Șefii Jandarmeriei care au ordonat violențele împotriva manifestanților din 10 august 2018 au fost puși din nou sub urmărire penală.

„Șefii Jandarmeriei care au ordonat violențele împotriva manifestanților pașnici din 10 august 2018 au fost puși din nou sub urmărire penală. Ancheta în dosarul 10 august a fost reluată acum de către Secția Militară a Parchetului General, după ce unul dintre protestatari, Ioan Crăciuneanu, susținut de Comunitatea Declic, a obținut în instanță redeschiderea dosarului închis inițial de DIICOT. Foștii șefi ai Jandarmeriei, Laurențiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoș și Ionuț Cătălin Sindile, au fost deja citați la Parchet și puși sub urmărire penală pentru intervenția ilegală și abuzivă din 10 august 2018, când sute de protestatari pașnici au fost bătuți și gazați”, anunță, vineri, Declic.

Potrivit sursei citate, procurorii militari le-au adus la cunoștință oficial acuzațiile de abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participație improprie la fals și la uz de fals.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: 10 august