x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură

12 Apr 2022   •   17:48
Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis să o excludă din magistratură pe judecătoarea Bogdan, pentru a doua oară, pentru comiterea unor abateri grave.

"Respinge recursul declarat de Bogdan Camelia şi recursul declarat de Asociaţia „Forumul Judecătorilor din România” împotriva Încheierii din 28 martie 2018 pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 10/J/2017, ca nefondate. Respinge recursul declarat de Bogdan Camelia împotriva Hotărârii nr. 9J din 2 aprilie 2018 şi a Încheierii din 28 martie 2018 pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 10/J/2017, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 aprilie 2022", se arată în decizia definitivă luată astăzi de ÎCCJ.

Camelia Bogdan nu se află la prima abatere și a beneficiat deja de o reducere a sancțiunii după prima decizie a CSM de a o exclude din magistratură, cea din februarie 2017, scrie Antena3. În decembrie 2017, Înalta Curte a înlocuit sancțiunea excluderii din magistratură a Cameliei Bogdan cu cea a mutării disciplinare, pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureș. Printre argumentele Înaltei Curți a fost și acela că judecătoarea Bogdan se afla la prima abatere", au arătat şi reprezentanţii Grupului de Investigaţii Politice (GIP) care au documentat ancheta.

 

×
Subiecte în articol: camelia bogdan