x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag și-au anunțat candidatura pentru președinția CSM

Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag și-au anunțat candidatura pentru președinția CSM

19 Noi 2021   •   09:00
Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag și-au anunțat candidatura pentru președinția CSM

Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag și-au anunțat, joi, candidatura pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În ședința plenului CSM, joi, judecătoarea Andrea Chiș a luat cuvântul și și-a anunțat candidatura pentru șefia CSM anul viitor.

„Înțeleg să-mi depun candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului pentru anul viitor și, sigur, urmează să depun și un proiect de candidatură”, a spus Andrea Chiș.

Ulterior, judecătoarea a postat pe Facebook că își asumă în continuare obiectivele propuse prin proiectul pe care l-a scris împreună cu judecătorii Mihai Bălan și Bogdan Mateescu în urmă cu doi ani.

„Întrucât anul 2022 va fi anul în care actualul Consiliu își încheie mandatul, ultimul bilanț prezentat de președinte va fi nu doar cel pe anul 2022, ci cel al întregului mandat de 6 ani al Consiliului. Anul 2022 va fi un an în care finalizăm proiectele începute și organizăm alegerile pentru viitorul Consiliu. Va fi un an în care predăm ștafeta, pregătind terenul pentru a face mai ușoară sarcina colegilor care vor candida și apoi vor ocupa pozițiile noastre. Va fi un an marcat de evenimente importante pentru sistemul judiciar, dintre care amintesc doar expirarea mandatelor președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție și al inspectorului șef al Inspecției Judiciare. Dacă voi fi aleasă pentru a coordona activitatea Consiliului în ultimul an, îmi asum sarcina de a continua eforturile depuse în anii anteriori pentru a realiza o coeziune instituțională, pentru a avea o comunicare activă cu colegii judecători și procurori, cu cei din celelalte profesii juridice, cu presa și cu societatea civilă”, a spus judecătoarea Andrea Chiș.

Și judecătoarea Gabriela Baltag și-a anunțat candidatura la șefia CSM.

„Eu nu pot decât să o felicit pe Andrea (Chiș - n.r.) că se înscrie în această cursă. Dacă a aruncat Andrea mănușa, am aruncat-o și eu. Nu spre ea, spre dumneavoastră și vă spun că și eu o să înțeleg să îmi depun candidatura”, a spus judecătoarea Gabriela Baltag.

 

(sursa: Mediafax)

×