x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătorii din Bulgaria au DECIS în cazul extrădării Elenei Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru al Turismului

Judecătorii din Bulgaria au DECIS în cazul extrădării Elenei Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru al Turismului

14 Apr 2022   •   12:08
Judecătorii din Bulgaria au DECIS în cazul extrădării Elenei Udrea. Ce se întâmplă cu fostul ministru al Turismului
Sursa foto: Captura Antena 3

Elena Udrea va sta în arest preventiv în Bulgaria până se va lua o decizie cu privire la extrădare, după ce Curtea de Apel de la Sofia a menținut decizia instanței de la Blagoevgrad.

Mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare pentru a fi menținut, potrivit deciziei Curții. 

Avocații Elenei Udrea au cerut arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită, invocând că are un copil mic și probleme de sănătate. Însă procurorul a cerut menținerea detenției fostului ministru al Turismului, scrie antena3. 

Curtea a motivat decizia prin faptul că Elena Udrea a fost condamnată definitiv la închisoare în România iar mandatul de arestare a fost emis pe 7 aprilie 2022, nu în anul 2018, așa cum au motivat avocații acesteia. Prin urmare, mandatul european este valid. 

Ea a vrut să demonstreze că nu va fugi și va prezenta acte care arată că a închiriat o locuință în Bulgaria pentru 7 ani dar întrucât Udrea a părăsit România în dimineața pronunțării sentinței, mărturia sa a fost necredibilă. 

Ședința de judecată s-a desfășurat cu ușile închise la cererea avocaților. A participat și un reprezentant al statului român. 

Elena Udrea a fost condamnată, săptămâna trecută, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă. Ea fugit din țară și a fost arestată la granița dintre Bulgaria și Grecia. 

 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea