x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătorii ÎCCJ au admis, în principiu, contestația în anulare depusă de „executații” din dosarul „ferma Băneasa”

Judecătorii ÎCCJ au admis, în principiu, contestația în anulare depusă de „executații” din dosarul „ferma Băneasa”

26 Mar 2021   •   11:19
Judecătorii ÎCCJ au admis, în principiu, contestația în anulare depusă de „executații” din dosarul „ferma Băneasa”

Victorie importantă pentru avocatul Robert Roșu și ceilalți inculpați condamnați definitiv în dosarul „Ferma Băneasa”, împotriva abuzului uluitor comis în această speță. Contestația în anulare depusă a fost admisă în principiu de magistrații de la Înalta Curte.

Judecata pe fond va începe pe 22 aprilie și un eventual câștig de cauză pentru cei care au primit în dosar condamnări pe bandă rulantă de la judecătorul Ionuț Matei ar însemna desființarea condamnărilor și prima desființare a unei execuții judiciare semnate de Ionuț Matei. Totodată, s-ar deschide calea și pentru o nouă cauză la CEDO, în care România ar putea fi condamnată.

Judecătorii Dan Andrei Enescu și Alexandra Iuliana Rus au admis contestația, în timp ce judecătoarea Rodica Aida Popa a făcut opinie separată, pentru respingerea ca inadmisibilă a contestației, transmite Lumea Justiției.

Totodată, cei trei judecători au respins ca neîntemeiată cererea de suspendare a hotărârii judecătorești pronunțată în celebrul dosar.

Potrivit luju.ro, contestația în anulare a fost depusă deoarece unul dintre judecătorii din dosar, Florentina Dragomis, nu a depus jurământul de judecător, după ce anterior activase ca procuror.

Detalii, pe luju.ro.

×