Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus vineri ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe o parte din bunurile deţinute de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. Magistraţii au admis o contestaţie depusă de Gabriel Oprea şi au ridicat sechestrul de pe patru imobile deţinute de fostul ministru împreună cu copiii săi.
Judecătorii au menţinut însă sechestrul pe alte patru imobile aflate în proprietatea lui Gabriel Oprea.
Tot vineri, magistraţii au ridicat sechestrul de pe trei imobile deţinute de Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea.
Pe 7 decembrie, Gabriel Oprea, Petre Mazilu, administratorul firmei General MPM Impex SRL, şi Adrian Corcodel, şeful echipei care efectua lucrări în zona în care s-a produs accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină au fost puşi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpă.
Tot atunci, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aflate în posesia ori proprietatea lui Gabriel Oprea, inclusiv asupra bunurilor înstrăinate, după comiterea infracţiunilor, către membri ai familiei acestuia, a General MPM Impex SRL, a lui Petre Mazilu şi a lui Adrian Corcodel.
Familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosar şi cere daune de trei milioane de euro.
Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractura craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.
Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h, în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie. Dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare determină concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.
Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.