x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi despre Sebastian Ghiţă: E prima dată când un inculpat aflat sub filaj dispare

Kovesi despre Sebastian Ghiţă: E prima dată când un inculpat aflat sub filaj dispare

17 Ian 2017   •   22:20
Kovesi despre Sebastian Ghiţă: E prima dată când un inculpat aflat sub filaj dispare
Sursa foto: Antena 3

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat marţi, referitor la Sebastian Ghiţă, că este primul caz în care un inculpat dispare de sub filaj de când ea se află la conducerea DNA.

Citește și Kovesi se simte hărțuită

"Înainte de dispariţia acestuia, procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti (...) au dispus anumite măsuri de supraveghere operativă, ceea ce în limbajul obişnuit se numeşte filaj. După decizia Curţii Constituţionale (...), această activitate a fost pusă în aplicare cu structurile Ministerului de Interne. În mod cu totul surprinzător (...), am fost anunţaţi că inculpatul Sebastian Ghiţă a dispărut. Cel puţin de când conduc DNA, este pentru prima dată când un inculpat care este pe această măsură a filajului dispare aşa, pur şi simplu, şi nu mai poate fi găsit", a declarat Kovesi la Digi 24.

Şefa DNA s-a declarat nemulţumită şi de întârzierea cu care poliţiştii din dispozitivul de filaj au anunţat dispariţia lui Sebastian Ghiţă.

"Asta ar fi una dintre probleme, a dispărut de sub filaj. Dar o altă problemă, care mie mi se pare gravă, este aceea că persoanele care executau această activitate nu au informat de îndată procurorul cu privire la dispariţia lui Sebastian Ghiţă. Această dispariţie a fost raportată procurorului abia a doua zi, după-amiază. (...) Foarte multe ore, cred că 16 ore. (...) O să vedem dacă este ilegal sau nu, cred că în primul rând Poliţia Română trebuie să răspundă la această întrebare. (...) Şi-au făcut treaba şi Ghiţă a dispărut", a spus Kovesi.

În opinia sa, faptul că Sebastian Ghiţă s-a sustras controlului judiciar a afectat ancheta, iar găsirea lui ar trebui să fie o prioritate pentru poliţişti.

"În primul rând se sustrage de la toate activităţile de urmărire penală care se fac, poate să distrugă probe, poate să influenţeze martori. Îl vedem seară de seară la televizor. Un inculpat care este dat în urmărire internaţională vorbeşte nestingherit la televizor, poliţia presupun că îl caută. Presupun că întreabă de unde se primesc aceste înregistrări. (...) Foarte bine că se respectă dreptul la opinie al tuturor persoanelor, dar totuşi vorbim despre un inculpat care este căutat internaţional în acest moment", a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Sursa - AGERPRES

×