x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi despre votarea persoanelor cu probleme în justiţie: Nu trebuie învinuiţi cetăţenii; depinde de oferta politică

Kovesi despre votarea persoanelor cu probleme în justiţie: Nu trebuie învinuiţi cetăţenii; depinde de oferta politică

17 Ian 2017   •   22:42
Kovesi despre votarea persoanelor cu probleme în justiţie: Nu trebuie învinuiţi cetăţenii; depinde de oferta politică

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, consideră că cetăţenii nu trebuie învinuiţi pentru faptul că, în cadrul scrutinelor, votează persoane care au probleme în justiţie, ea arătând că votul depinde foarte mult de oferta politică pe care aceştia o au.

Citește și Kovesi se simte hărțuită

"Asta înseamnă democraţia, să mergi să îţi exprimi votul. (...) Depinde foarte mult şi de oferta pe care o ai atunci când te prezinţi la vot, de oferta politică şi pe cine poţi să votezi. Eu nu cred că trebuie să învinuim aici cetăţenii că şi-au exprimat o opţiune pe ceea ce li s-a oferit", a spus Kovesi la Digi 24.

Aceasta a punctat că şi-a exprimat opinia în calitate de cetăţean care merge la vot.

Totodată, şefa DNA a susţinut că există "pericolul" ca anumite legi care vizează sistemul judiciar să fie modificate.

"Din informaţiile care sunt în spaţiul public, există mai multe persoane în Parlament investigate pentru fapte de corupţie, condamnate pentru fapte de corupţie. Dacă ne uităm la atacurile care sunt zilnice asupra sistemului de justiţie, putem considera că, da, există un pericol ca legi care vizează activitatea justiţiei, modul de organizare a instituţiilor din justiţie, statutul magistraţilor să fie modificate", a mai afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi kovesi