x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Licu despre plângerea în cazul Cioloş: S-au efectuat cercetări; urmează să se dispună o soluţie

Licu despre plângerea în cazul Cioloş: S-au efectuat cercetări; urmează să se dispună o soluţie

16 Feb 2016   •   12:30
Licu despre plângerea în cazul Cioloş: S-au efectuat cercetări; urmează să se dispună o soluţie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, marţi, referitor la plângerea pe care o are premierul Dacian Cioloş, că au fost efectuate cercetări în acest caz şi că urmează să se dispună o soluţie.

Întrebat dacă ştie care este stadiul dosarului în care prim-ministrul Dacian Cioloş are o plângere penală pe rolul Parchetului General, Licu a precizat: ''Da, s-au efectuat cercetări şi din câte ştiu urmează să se dispună o soluţie. Veţi afla când se va dispune soluţia''.

Pe 8 aprilie 2015, Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii, s-a prezentat la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat de procurori în legătură cu o plângere penală depusă de fostul vicepreşedinte al AVAS Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul ICA.

În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Cioloş de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Jean Cătălin Sandu susţinea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.

În august 2014, Jean Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) în perioada 1 ianuarie 2002 - 28 ianuarie 2005, director al Direcţiei Juridice din cadrul ADS în intervalul octombrie 2001 - mai 2005, membru AGA al SC ICA SA Bucureşti în 2003, secretar executiv al PC şi vicepreşedinte al AVAS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA. AGERPRES

×