x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Liviu Dragnea, aşteptat la Instanţa supremă

Liviu Dragnea, aşteptat la Instanţa supremă

14 Ian 2020   •   08:30
Liviu Dragnea, aşteptat la Instanţa supremă
Sursa foto: DIANA OROS

Liviu Dragnea va fi adus marţi dimineaţă de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca o cale extraordinară de atac introdusă de fostul lider al PSD, prin care acesta încearcă să obţină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a doi căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, urmând ca recursul în casaţie să se judece marţi.

Judecătorii au dispus citarea în instanţă a lui Liviu Dragnea, dar şi a altor inculpaţi din dosar, respectiv Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea