x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Liviu Dragnea, despre vizita la DNA

Liviu Dragnea, despre vizita la DNA

27 Apr 2018   •   19:24
Liviu Dragnea, despre vizita la DNA

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a aprobat să primească o copie în format electronic a dosarului în care este cercetat. 

"Am fost chemat în acelaşi dosar în care am fost chemat şi ultima dată când ne-am văzut aici, ca să mi se aducă la cunoştinţă că mi s-a aprobat cererea, care iniţial fusese respinsă, de a mi se pune la dispoziţie dosarul scanat, adică pe suport electronic", a declarat Dragnea. 

Întrebat dacă crede că este o coincidenţă faptul că a fost citat la DNA în ziua în care preşedintele Iohannis a solicitat demisia premierului Dăncilă, preşedintele PSD a răspuns: "Eu cred că şi dumneavoastră şi eu credem că a fost o coincidenţă". 

El a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că se va prevala în continuare de dreptul la tăcere în dosarul "Tel Drum". 

Referitor la absenţa sa de la ultimul termen în dosarul DGASPC Teleorman în contextul vizitei efectuate în Israel, liderul PSD a explicat că intenţiona să ajungă la proces, dar nu a mai fost cazul, fiind decisă amânarea. 

"Nu a fost niciun fel de secretomanie, (...) nu a fost nimic ascuns, a fost solicitare în Biroul permanent al Camerei, s-a aprobat în urma invitaţiei oficiale din partea prim-ministrului israelian. La Înalta Curte nu aveam de ce să ajung, pentru că eu plecasem spre Înalta Curte, mă sfătuisem cu avocatul şi mi-a spus să nu vin la ora 13,00, să vin undeva pe la ora 14,00 - 15,00 (...) şi între timp s-a hotărât să se amâne. Deci nu aveam de ce să anunţ, nu era niciun secret, am dat şi comunicat după întâlnire", a spus Dragnea. 

Întrebat de ce nu a mai beneficiat de protecţia jandarmilor la sosirea şi la plecarea de la sediul central al DNA, liderul PSD a răspuns: "Eu nu am decis niciodată să fiu cu jandarmi sau fără jandarmi, pentru că nu eu conduc Ministerul de Interne". 

Liviu Dragnea susţinea, pe 5 februarie, că "în mod intenţionat" se doreşte să nu aibă acces la dosarul "Tel Drum", pentru a nu putea să îşi facă apărarea aşa cum trebuie. 

Întrebat atunci dacă i s-a spus motivul pentru care DNA a refuzat să-i dea dosarul în format electronic, Dragnea preciza: "Nu, pur şi simplu aşa e decizia". 

"Şi am înţeles, sper să nu greşesc, că a ieşit DNA-ul cu un anunţ - costă 10.000 (n.r. - lei). Este foarte curioasă aritmetica, eu pentru 18 volume am plătit 6.000 şi ceva de lei. Pentru restul, până la aproape 300, oricine poate să facă o socoteală simplă - ne duce la vreo 100.000 de lei. Nu ştiu în ce alte cazuri s-a refuzat să se dea dosarul în format electronic. Acum încerc să înţeleg sau încep să înţeleg că de fapt DNA-ul este o instituţie care vrea să facă venituri. Eu ştiu că are un buget suficient şi a avut un buget în fiecare an. După părerea mea, am scris-o şi în plângerea depusă la DNA, în mod intenţionat se doreşte să nu am acces la dosar şi să nu pot să-mi fac apărarea cum trebuie, ceea ce n-ar fi o mare noutate", explica liderul social-democrat. 

Anterior, preşedintele PSD a anunţat că a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie pe motiv că procurorii au refuzat să îi pună la dispoziţie o copie a dosarului în care este anchetat în format electronic. 

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. 

×
Subiecte în articol: liviu dragnea