x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Magistrați cu „bube” plasați în câmpul tactic

Magistrați cu „bube” plasați în câmpul tactic

de Dan Constantin    |    19 Mai 2017   •   08:19
Magistrați cu „bube” plasați în câmpul tactic
Sursa foto: Alex Micsik

Marian Oprea a fost în echipa celor trei istorici trimiși la lectură în arhiva SIPA în urma desființării structurii. Monica Macovei era cu siguranță printre filele cu informări. El declara că între documente erau și cele privind persoanele care au avut acces la informații clasificate și care au fost predate, conform legii, Serviciului Român de Informații. Deci SRI are la dispoziție tot materialul documentar privind magistrații cei mai ,,siguri” din sistem. Aceștia au judecat și mai judecă încă, serviciile știindu-le secretele și punctele ,,moi”. Alte documente erau, potrivit lui Oprea, ,,informații compromițătoare la adresa magistraților și alte lucruri asemănătoare care erau arhivate electronic, dar care au fost distruse”. Gârbovan reține însă în articolul citat că ,,surse autorizate afirmă că există duplicate în format electronic, iar foști lucrători din SIPA pot folosi conținutul pentru a șantaja sau intimida” personalul din magistratură.

SIPA n-a murit, SIPA trăiește!

Metodele de șantaj, de folosire a unor magistrați corupți pentru a rezolva procesele sensibile declanșate la ordin și conduse de binom se regăsesc condensate în cazul Telepatia. Un procuror ,,ștampilat” de fapte reprobabile - Emilian Eva - este adus de la Iași în structura centrală a DNA să facă cercetarea și rechizitoriul cu probe inventate și expertize realizate sub presiune. Judecătorul Stan Mustață de la Curtea de Apel, care nu era ,,sigur”, este arestat în momentul când trebuia să intre în sala de judecată. Șefa C.A. plasează dosarul, fără a respecta repartizarea aleatorie, unui complet dedicat, condus de Camelia Bogdan. Era ,,sigură”, colegă la Universitatea Șaguna cu scafandrul Onaca, ajuns consilierul lui Băsescu la Cotroceni. Băsescu povestește hăhăind cum îi povesteau Coldea și Kovesi, lăudându-se, cum l-au împachetat pe Mustață și l-au condamnat pe Dan Voiculescu. Eva a fost arestat și este suspendat din magistratură; Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură prin votul unanim al CSM; Coldea și-a pierdut postul din SRI. Kovesi este în așteptarea convocării la Comisia de anchetă a Parlamentului și a unui audit extern la DNA.

Sunt multe persoane cărora în aceşti 10 ani li s-au făcut mari nedreptăți. Cazurile pe care le cunosc îndeaproape cu amănunte şi ştiu cât de nedrept, incorect au fost aranjate şi măsluite sunt cel al lui Adrian Năstase, al lui Şereş, felul în care lui Geoană i s-au furat alegerile, felul în care au fost păcăliți milioane de români la suspendarea lui Băsescu, felul în care a fost deturnată voința Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan şi judecătorul Mustață, felul în care s-a măsluit dosarul Voiculescu-Bendei, felul în care s-a aranjat dosarul Sârbu pe adresa secretă a lui Florian Coldea. Sebastian Ghiţă

×
Subiecte în articol: magistrati sipa