x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mario Iorgulescu a fost condamnat DEFINITIV la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Mario Iorgulescu a fost condamnat DEFINITIV la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare

de Vali Deaconescu    |    18 Oct 2023   •   16:59
Mario Iorgulescu a fost condamnat DEFINITIV la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Judecătorii de la Curtea de Apel București au emis, miercuri, o hotărâre definitivă în cazul lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Mario Iorgulescu a fost condamnat la o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare în urma unui proces în care a fost acuzat de omor și conducere sub influența alcoolului și cocaină. Aceste acuzații au fost legate de un tragic accident rutier petrecut în 2019, care a dus la decesul unui bărbat.

Mario Iorgulescu a fugit în Italia și a rămas internat într-o clinică privată, pe durata procesului. Părinții lui au reușit să-l scoată din țară imediat după producerea accidentului, ceea ce a dus la faptul că acesta nu a fost audiat de către procurori sau magistrați nici în timpul urmăririi penale, nici pe parcursul desfășurării procesului în instanță.

  • „Desființează în parte sentința apelată și rejudecând în fond: Descontopește pedeapsa rezultantă de 15 ani și 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare și sportul de 1 an si 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. în baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopește pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentința penală nr. 944/20.12.2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curții de Apel București - Secția I penală, și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an i 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare”.

×