x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Medic șef de secție din Spitalul de Psihiatrie Sibiu, acuzat că lua mită între 200 și 500 de lei

Medic șef de secție din Spitalul de Psihiatrie Sibiu, acuzat că lua mită între 200 și 500 de lei

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2023   •   22:15
Medic șef de secție din Spitalul de Psihiatrie Sibiu, acuzat că lua mită între 200 și 500 de lei

Un medic șef de secție din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu este cercetat penal, fiind acuzat că lua mită între 200 și 500 de lei, dar și alte bunuri, pentru a-și face meseria.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, spune că joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost făcute percheziţii la două locaţii de pe raza municipiului Sibiu, acestea fiind dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu.

„În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, infracţiuni constând în aceea că în perioada februarie-iulie 2023, medicul, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda”, a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acordarea actului medical în domeniul psihiatric”, spune Ruginosu.

În prezent, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au loc audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

Dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: medic psihiatrie mită