Potrivit ANI, medicul Virgil Musta este acuzat că la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia el și fratele lui dețin calitatea de asociat și funcția de medic primar, iar soția lui Musta deține funcția de medic specialist, „a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”.
Tot de conflict de interese este acuzat și Sabin Lifa, fost director executiv adjunct în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Potrivit ANI, în perioada exercitării funcției de director executiv adjunct al DSVSA Timiş, a aprobat pentru societatea comercială în cadrul căreia fiul său era angajat cu contract individual de muncă, un număr de 23 de deconturi justificative întocmite de către acesta, iar societatea comercială a încasat din deconturi suma de 54.823,86 lei.
Potrivit comunicatului transmis de ANI, luni dimineața, Maria Sauer, director al Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Caransebeș, din județul Caraș-Severin, s-a aflăt în incompatibilitate în perioada 22 iulie 2019 – 28 iulie 2021, întrucât a deținut funcția de director al Stațiunii de Cercetare și membru în consiliul de administrație, iar soțul său a deținut funcția de administrator/asociat la două societăți cu capital privat al căror obiect de activitate este similar cu cel deținut de Stațiunea de Cercetare.
Și în cazul lui Andrei Dumitrescu, comandant detașament la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny” Cernavodă, au fost sesizați procurorii.
„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Dumitrescu Andrei a infracţiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 2.500 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, potrivit comunicatului citat.
ANI arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
(sursa: Mediafax)