x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministerul Justiției nu este implicat în aducerea în țară a Elenei Udrea

Ministerul Justiției nu este implicat în aducerea în țară a Elenei Udrea

08 Apr 2022   •   11:47
Ministerul Justiției nu este implicat în aducerea în țară a Elenei Udrea
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Justiției nu este implicat în procedura aducerii în țară a Elenei Udrea, spune Cătălin Predoiu. Ea se află în custodia autorităților bulgare și urmează să fie prezentată instanței.

"Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei", a spus ministrul Justiției.

Fost ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute dar a fugit din țară, joi,  în ziua pronunțării sentinței. Aceasta  a fost arestată la frontiera dintre Bulgaria și Turcia. 
"Împotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu", scrie pe site-ul Poliţiei.

În același dosar a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, precum și Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, la trei ani de detenție.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea gala bute