x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ziua Justiției. Ministrul Gorghiu arată partea pozitivă: Dosarul „Medusa” a fost trimis în instanță

Ziua Justiției. Ministrul Gorghiu arată partea pozitivă: Dosarul „Medusa” a fost trimis în instanță

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2023   •   19:30
Ziua Justiției. Ministrul Gorghiu arată partea pozitivă: Dosarul „Medusa” a fost trimis în instanță

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, vine cu exemple pozitive din sistemul judiciar, duminică, de Ziua Justiției, și spune că Parchetul își face treaba pe o temă cutremurătoare pentru societatea românească și anume consumul de droguri: dosarul Medusa a fost trimis în instanță.

„În această perioadă complicată, când prea multe voci critică justiția din România, eu vreau să arăt eforturile din sistemul judiciar. Parchetul își face treaba pe o temă cutremurătoare pentru societatea românească: traficul și consumul de droguri! Săptămâna aceasta, dosarul „Medusa”, care privește inclusiv aprovizionarea și comercializarea drogurilor către consumatori de vârste tinere și foarte tinere, a fost trimis în instanță! Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpați”, spune, duminică, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Acuzațiile celor 8 inculpați sunt de: constituire a unui grup infracțional organizat, la care a aderat și un minor de 15 ani, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Dependența de droguri e reală și găsește adepți din ce în ce mai tineri! Ultimul raport național al Agenției Naționale Antidrog (ANA) privind situația drogurilor din România arată că adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive (13 ani)”, atrage atenția Alina Gorghiu.

Conform raportului citat de ministrul Justițeii, 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit de-a lungul vieții, în timp ce 6% dintre ei au consumat și în ultimul an.

„Cele două ministere, Justiția și Internele, eu și Cătălin Predoiu, vom face eforturi comune pentru diminuarea acestui fenomen, atât prin prevenirea, cât și prin combaterea lui, în școli și în afara lor. Pentru protejarea tinerilor! Stop drogurilor în școală! Spune NU drogurilor! E viața ta! Voi sprijini DIICOT în derularea în bune condiții a activității, precum și activitatea de educație juridică a elevilor, iar acest subiect legat de drogurile din școli va fi permanent în atenția Ministerului Justiției”, a mai spus Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alina gorghiu ziua justiţiei