x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministrul Justiției: La sfârșitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desființată

Ministrul Justiției: La sfârșitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desființată

05 Ian 2021   •   22:20
Ministrul Justiției: La sfârșitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desființată

Sfârșitul lunii martie este un termen „rezonabil” pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a declarat, marți seara, ministrul Justiției, Stelian Ion.

Stelian Ion, ministru al Justiției, a spus, marți, la B1Tv, că una din prioritățile sale este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Avem foarte multe argumente în acest sens. Sunt atent și la reacțiile Asociațiilor Magistraților. Trăgând linie, consider cu tărie că această Secție și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea. (...) Am criticat de la bun început această Secție, însă (...) avea marea șansă să dovedească contrariul, că este o secție eficientă, că poate face lucruri astfel încât să servească intențiilor declarate. Tragem linie și vedem apeluri, căi de atac retrase în dosare foarte controversate, în mod nejustificat”, a spus Stelian Ion.

Potrivit acestuia, au fost șase rechizitorii în decurs de 2 ani.

Ion a precizat că desființarea SIIJ nu înseamnă că nu vor mai fi trași la răspundere magistrații, însă este de părere că e foarte important ca pentru fiecare categorie în parte de infracțiuni să ancheteze procurori specializați.

Ministrul Justiției a mai spus că este convins că în maximum două luni de zile se poate adopta o lege în Parlament privind desființarea SIIJ.

„Am spus, după evaluarea mea, sfârșitul lunii martie este un termen rezonabil în care cred că poate fi desființată Secția, fără să însemne asta că s-a rezolvat problema din Justiție. Este doar un prim pas, asupra căruia așteaptă răspuns și GRECO și Comisia Europeană”, a mai spus Stelian Ion.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Stelian Ion