x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mircea Băsescu ar putea fi eliberat

Mircea Băsescu ar putea fi eliberat

01 Noi 2016   •   12:05
Mircea Băsescu ar putea fi eliberat

Mircea Băsescu ar putea fi liberat din închisoare, dacă Tribunalul Constanța îi acceptă cererea. Argumentele fratelui fostului președinte Traian Băsescu țin de vârstă și de perioada de arest.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la 16 iunie la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați, pentru soluționarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi sunt cumetri, Băsescu botezându-i nepoțica lui Bercea, pe fetița cea mare a Izaurei Anghel.

În același dosar, Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare, plus confiscarea sumei de 265.000 euro. Prin durata pedepselor, Curtea de Apel Constanța a păstrat, astfel, decizia Tribunalului Constanța. Practic, fratele fostului președinte Traian Băsescu poate efectua mai puțină detenție, dată fiind perioada îndelungată (peste 1 an) în care a stat în arest preventiv și la domiciliu și dată fiind vârsta sa - 63 ani. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

×
Subiecte în articol: mircea basescu