x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mohammad Munaf, complice la răpirea jurnaliștilor români în Irak, are 15 zile să părăsească România

Mohammad Munaf, complice la răpirea jurnaliștilor români în Irak, are 15 zile să părăsească România

07 Iul 2022   •   11:51
Mohammad Munaf, complice la răpirea jurnaliștilor români în Irak, are 15 zile să părăsească România

Mohammad Munaf, complicele lui Hayssam la răpirea celor trei jurnaliști români în Irak, în 2005, are 15 zile pentru a părăsi România, după ce miercuri a fost eliberat condiționat. Nu mai poate intra în România timp de 15 ani.

„A fost eliberat, să spunem foarte clar, în baza unor decizii a unor comisii de specialitate, nu a fost eliberat purși simplu. El, fiind cetățean străin, a fost preluat de către Inspectoratul General de Imigrări, unde i s-au făcut toate formalitățile legale, după care a plecat spre reședință. I s-a pus în vedere faptul că în 15 zile trebuie să părăsească România, iar conform deciziilor statului român, timp de 15 ani are interdicție de a intra pe teritoriul României”, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode.

Tribunalul Ilfov a decis miercuri eliberarea condiţionată din închisoare a lui Mohammad Munaf, care executa o condamnare de 10 ani pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

„Dispune liberarea condiţionată a petentului - condamnat de sub puterea MEPI nr. 160/2008 emis de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 122/2008”, potrivit minutei Tribunalului Ilfov.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mohammad munaf